Γενικές Πληροφορίες – Ανακοινώσεις

Αγαπητοί Συμπατριώτες,

Η Ελληνική κοινότητα στα πλαίσια των δυνατοτήτων της και έχοντας σαν κύριο μέλημά της να βοηθήσει τους συμπατριώτες μας που επιθυμούν να έρθουν και να αναζητήσουν επαγγελματική αποκατάσταση στη Χώρα αυτή, έχει να παραθέσει τις παρακάτω βασικές πληροφορίες.

Πριν αποφασίσετε να έλθετε πρέπει να γνωρίζετε τα εξής:
Η ανεργία και στη Γαλλία δυστυχώς είναι αρκετά υψηλή και η εύρεση εργασίας δεν είναι τόσο εύκολη. Παρόλα ταύτα αν θελήσετε να δοκιμάσετε να βρείτε θέση εργασίας σε κάποια ειδικότητα υπάρχουν ορισμένα πράγματα που πρέπει να ξέρετε πριν φύγετε από την πατρίδα. Για αποφυγή δυσάρεστων εκπλήξεων επικοινωνήστε με την Ελληνική Πρεσβεία, το Ελληνικό Προξενείο ή την Ελληνική Κοινότητα της χώρας που επιθυμείτε να μεταβείτε. Μπορείτε να υποβάλετε όλες τις ερωτήσεις – απορίες που θα έχετε και να λάβετε απαντήσεις σε ότι σας απασχολεί.

Ο – άγραφος – κανόνας της άρτιας γνώσης της γλώσσας, έχει αποτελέσει τροχοπέδη για πολλούς και έχει γίνει σύμμαχος στην αναζήτηση ορισμένων. Είναι βασική προϋπόθεση για να εργαστείς στη χώρα αυτή η άψογη γνώση γαλλικών. Μπορεί σε πολλές Ευρωπαϊκές χώρες η γνώση αγγλικών να αρκεί αλλά σε καμία περίπτωση δεν ισχύει το ίδιο και στη Γαλλία.

Με τη βεβαίωση δήλωσης κατοικίας από την αρμόδια υπηρεσία και το διαβατήριο, μπορείτε να δηλώσετε στον οργανισμό απασχόλησης της πόλης ότι αναζητάτε εργασία.
Παρακάτω ενημερωθείτε για ορισμένους από τους πιο γνωστούς γαλλικούς ιστότοπους που θα κάνουν την αναζήτηση πιο εύκολη :

www.pole-emploi.fr/accueil/
www.indeed.fr/
www.optioncarriere.com/
www.aidemploi.com/