Ιερείς

Ieratikos ProistamenosO Ιερατικώς Προϊστάμενος
Μιχαήλ ΣΕΛΗΝΙΩΤΑΚΗΣ
Πρωτοπρεσβύτερος
του Οικουμενικού Θρόνου
Εκπαιδευτικός

Γεννήθηκε το 1962, στο χωριό Μεγάλη Βρύση, της Επαρχίας Μοναφατσίου, Ηρακλείου Κρήτης και είναι το δεύτερο από τα τρία παιδιά του Γεωργίου και της Κυριακής Σεληνιωτάκη.

Τις εγκύκλιες σπουδές του περάτωσε στην γενέτειρα πατρίδα του. Ακολούθως φοίτησε εις την Εκκλησιαστική Σχολή Κρήτης « Άγιο Ματθαίο » Ακρωτήρι Χανιά (1974-1981).

Κατόπιν δια των Πανελληνίων εξετάσεων εισήχθη εις την Εκκλησιαστική Παιδαγωγική Ακαδημία Θεσσαλονίκης, από όπου απεφοίτησε το 1984.

Από το 1984 είναι έγγαμος με τη Μαρία Χοχλάκη του Χρήστου και της Ραχήλ , με την οποία απέκτησε δυο δίδυμα παιδιά τον Γεώργιο-Κυριάκο και την Ραχήλ-Χριστίνα.

Στις 06-12-1984 χειροτονήθηκε Διάκονος από τον μακαριστό σήμερα πρώην Μητροπολίτη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως – Θεσσαλονίκης, κυρό Διονύσιο Λαδόπουλο και στις 27-04-1986 Πρεσβύτερος από τον μακαριστό Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη πρώην Κισάμου και Σελίνου κυρό Ειρηναίο Γαλανάκη.

Μετά από διετή Εφημεριακή Διακονία στην Ενορία της Ζωοδόχου Πηγής Επταλόφου Θεσσαλονίκης και παράλληλα στα Γραφεία της Μητροπόλεως Νεαπολέως και Σταυρουπόλεως, απεσπάσθη στις 2 Μαΐου 1986, εις την Ιερά Μητρόπολη Γαλλίας και συγκεκριμένα εις την Ενορία Αγίου Σπυρίδωνος Νίκαιας Κυανής Ακτής-Μονακό, όπου και υπηρετεί μέχρι σήμερα ως κληρικός και Εκπαιδευτικός.

Την Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 1997, ο τότε Μητροπολίτης Γαλλίας κ. Ιερεμίας, προεχείρησε αυτόν εις Πρωτοπρεσβύτερο, δια την ευδόκιμη αυτού διακονία.

Την Κυριακή 15 Δεκεμβρίου 2013, εις το Παρεκκλήσιο «Παναγία η Επισκέπτρια» εις το Πριγκιπάτο του Μονακό, η Α.Θ. Παναγιότης ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος του απένειμε το Οφφίκιο του «Πρωτοπρεσβυτέρου του Οικουμενικού Θρόνου».