Υποδοχή

Προς κ. Chr. ESTROSI
Περιφερειάρχη Προβηγκίας
Άλπεων – Κυανής Ακτής ,
Πρόεδρο Μητροπολιτικής Περιφέρειας Νίκαιας Κ. Ακτής.

Νίκαια, 16 Ιουλίου 2016

Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε,

Η όμορφη πόλη μας, η πόλη της Νίκαιας σημαδεύτηκε από μια απεχθή επίθεση, που εξέγειρε το σύνολο της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας « Νίκαιας-Κυανής Ακτής – Μονακό ».

Συμπάσχουμε μαζί σας σ’αυτό το οδυνηρό πένθος, και θα θέλαμε να σας επιβεβαιώσουμε τη στήριξή σ΄αυτήν την τρομερή δοκιμασία.

Είμαστε βαθύτατα συγκλονισμένοι και εξοργισμένοι απ΄τις τραγικές συνέπειες αυτής της ιδιαίτερα ειδεχθούς τρομοκρατικής ενέργειας που έλαβε χώρα στη Νίκαια, την ημέρα μάλιστα της Εθνικής Εορτής, ενσπείροντας το θάνατο σε ογδόντα τέσσερις ανθρώπους και τραυματίζοντας πάνω από διακόσιους.

Ως εκ τούτου, με την πλέον ισχυρή αποφασιστικότητα , καταδικάζουμε τη δειλή αυτή πράξη, ασυγχώρητη, που κανένας λόγος και ανθρώπινος υγιής νους , δεν μπορεί να δικαιολογήσει και κατανοήσει.

Σε αυτές λοιπόν τις δύσκολες ώρες της μεγάλης δοκιμασίας και του πόνου που μοιραζόμαστε μαζί σας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Γαλλίαςκ.κ. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ και Πρόεδρος της Συνελλεύσεως Ορθοδόξων Επισκόπων Γαλλίας, Ο Ιερατικώς Προιστάμενος και ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ορθόδοξης Κοινότητας και Ενορίας « Νίκαιας-Κυανής Ακτής-Μονακό », επιθυμούμε να εκφράσουμε τη βαθύτατη λύπη, συμπάθεια και την αλληλεγγύη μας.

Το ελληνορθόδοξο ποίμνιο Γαλλίας και η Γαλλία, ταυτίζονται έναντι της βαρβαρότητας, που προκαλείται εδώ ή αλλαχού, δοκιμάζοντας τις κοινές μας αξίες, της ανοχής, της ανθρωπιάς και της αδελφοσύνης.

Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων, ενώνοντας τις σκέψεις μας με τη δική σας, ταυτίζοντάς μας σε όλα τα επίπεδα, με όλες τις οικογένειες που τόσο σοβαρά επλήγησαν.

Αιωνία η μνήμη των θυμάτων, ας αναπαύονται εν ειρήνη,καθώς και ταχεία και πλήρη ανάρρωση όλων των τραυματιών .

Παρακαλούμε δεχθείτε, Αγαπητέ Κύριε Πρόεδρε και φίλε της Παροικίας μας, τη διαβεβαίωση της βαθύτατης εκτίμησής και της φιλίας μας.

Ο Ιερατικώς Προιστάμενος
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου
Περιφερειακός Εκπρόσωπος επί του Οικουμενισμού
Mιχαήλ Σεληνιωτάκης
Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Απόστολος ΒΕΡΕΒΗΣ