Υποδοχή

28 Μαϊου 2020: H Γαλλική Κυβέρνηση έδωσε την έγκριση για την επανεκκίνηση των Ιερών Ακολουθιών εις τους Ναούς μας με την παρουσία και των πιστών ,υπό ορισμένες αυστηρές συνθήκες ασφάλειας υγείας και σας παρακαλούμε να σεβαστείτε σχολαστικά όλα τα ακόλουθα μέτρα:

– Σεβασμός στον κανόνα της φυσικής απόστασης τουλάχιστον ενός μέτρου μεταξύ δύο ατόμων. Η συμμόρφωση με αυτόν τον κανόνα έχει ως αποτέλεσμα μια μεμονωμένη επιφάνεια περίπου 4 m² ανά άτομο. Εξαιρούνται τα ζευγάρια και οι οικογένειες.
– Είναι υποχρεωτικό να φοράτε προστατευτική μάσκα κατά την προσέλευσή σας στο χώρο λατρείας.
– Είναι υποχρεωτική απολύμανση των χεριών και οργανώνεται κατά την είσοδο και την έξοδο από το κτίριο. Για να το πράξετε αυτό θα υπάρχει διαθέσιμο ειδικό υγρό.
– Μια ελάχιστη απόσταση ενός μέτρου μεταξύ των ανθρώπων θα έχει χαραχθεί στο πάτωμα στους χώρους αναμονής εντός και εκτός του Ναού. Ιδιαίτερη
προσοχή θα δίνεται στη ροή των ανθρώπων, ώστε να μην συναντηθούν. Εξαιρούνται τα ζευγάρια και οι οικογένειες.

Σας περιμένουμε και σας ευχαριστούμε για την κατανόησή σας.

Image-1

Αγαπητοί μας,

Σας καλωσορίζουμε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Κοινότητας-Ενορίας μας, τον οποίο δημιουργήσαμε, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στη διάθεση που έχουμε να επικοινωνούμε, με όσο το δυνατόν, περισσότερους ανθρώπους.
Στοχεύουμε να καταστήσουμε τους αγνώστους, γνωστούς. Τους ξένους, οικείους. Τους αδιάφορους, επιμελείς και τους άσχετους μεταξύ τους, φίλους και αδελφούς.

Τη δυνατότητα αυτή σαφώς την παρέχει η σπουδαιότερη ίσως τεχνολογική και επιστημονική επίτευξη του αιώνα μας που ονομάστηκε Internet. Στη γλώσσα μας θα πει διαδίκτυο. Και η σύνθετη αυτή ελληνική λέξη φανερώνει την οργανωμένη ευρύτητα που έχει ένα απλωμένο δίκτυο συγκέντρωσης ή παροχής υλικού. Έχουμε τη βεβαιότητα πως η χρήση του δεν είναι ξένη προς την αποστολή της Ενορίας Κοινότητάς μας, προκειμένου ο καρπός να είναι πολύς.

Πέρα από τη δυνατότητα που παρέχεται να γίνεται γνωστή η Κοινότητα, το Σχολείο και η Ενορία μας σε όλα τα επίπεδα και τις δραστηριότητές τους, ελπίζουμε να γίνει η σελίδα μας, σύγχρονος άμβωνας διακήρυξης και μοιράσματος της αλήθειας, του πολιτισμού και της γλώσσας μας.

Με πολλές ευχές και περισσότερες προσδοκίες.

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος
Μιχαήλ Σεληνιωτάκης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Απόστολος ΒΕΡΕΒΗΣ