Υποδοχή

6 Απριλίου 2020: Ακολουθίες Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος “κεκλεισμένων των θυρών”

13 Μαρτίου 2020: Ανακοινωθέν του Μητροπολίτη Γαλλίας Εμμανουήλ: Κλείσιμο των Εκκλησιών
Λόγω της ανησυχητικής εξελίξεως της πανδημίας του Κορονοϊού (Covid-19) στον κόσμο και στην χώρα μας και μετά από τις τελευταίες δηλώσεις της Κυβερνήσεως, η Ιερά Μητρόπολις Γαλλίας με μεγάλη λύπη προτρέπει όπως όλοι οι Ιεροί Ναοί παραμείνουν κλειστοί από σήμερα το βράδυ και μέχρι νεωτέρας.
Η Ιερά Μητρόπολις Γαλλίας καλεί όλους τους πιστούς να προσευχηθούν προς τον Θεό για την εξάλειψη αυτής της φοβεράς πανδημίας, ώστε να αξιωθούμε να εορτάσουμε την Ανάσταση του Κυρίου και Σωτήρος ημών Ιησού Χριστού.

Image-1

Αγαπητοί μας,

Σας καλωσορίζουμε στον ηλεκτρονικό ιστότοπο της Κοινότητας-Ενορίας μας, τον οποίο δημιουργήσαμε, κάνοντας ένα ακόμη βήμα στη διάθεση που έχουμε να επικοινωνούμε, με όσο το δυνατόν, περισσότερους ανθρώπους.
Στοχεύουμε να καταστήσουμε τους αγνώστους, γνωστούς. Τους ξένους, οικείους. Τους αδιάφορους, επιμελείς και τους άσχετους μεταξύ τους, φίλους και αδελφούς.

Τη δυνατότητα αυτή σαφώς την παρέχει η σπουδαιότερη ίσως τεχνολογική και επιστημονική επίτευξη του αιώνα μας που ονομάστηκε Internet. Στη γλώσσα μας θα πει διαδίκτυο. Και η σύνθετη αυτή ελληνική λέξη φανερώνει την οργανωμένη ευρύτητα που έχει ένα απλωμένο δίκτυο συγκέντρωσης ή παροχής υλικού. Έχουμε τη βεβαιότητα πως η χρήση του δεν είναι ξένη προς την αποστολή της Ενορίας Κοινότητάς μας, προκειμένου ο καρπός να είναι πολύς.

Πέρα από τη δυνατότητα που παρέχεται να γίνεται γνωστή η Κοινότητα, το Σχολείο και η Ενορία μας σε όλα τα επίπεδα και τις δραστηριότητές τους, ελπίζουμε να γίνει η σελίδα μας, σύγχρονος άμβωνας διακήρυξης και μοιράσματος της αλήθειας, του πολιτισμού και της γλώσσας μας.

Με πολλές ευχές και περισσότερες προσδοκίες.

Ο Ιερατικώς Προϊστάμενος
Μιχαήλ Σεληνιωτάκης
Πρωτοπρεσβύτερος του Οικουμενικού Θρόνου

Ο Πρόεδρος της Κοινότητας
Απόστολος ΒΕΡΕΒΗΣ