Δημιουργία Εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης

Σας ενημερώνουμε για τη δημιουργία εργαστηρίου θεατρικής έκφρασης στην ελληνική γλώσσα στα πλαίσια της Ελληνικής Κοινότητας Νίκαιας Κυανής Ακτής και Περιχώρων.

Ένας άλλος τρόπος να προσεγγίσουμε την γλωσσική και πολιτιστική μας κληρονομιά

  • Συμμετέχοντες : παιδιά και νέοι άνω των 10 ετών
  • Συχνότητα και διάρκεια : μία συνάντηση τον μήνα, διάρκειας 3 ωρών. Συνολικά 10 συναντήσεις για τη σαιζόν.
  • Προτεινόμενη ημέρα και ώρα : Σάββατο 2.30μμ – 5.30μμ (ή 3μμ – 6μμ) Χώρος : στον χώρο του σχολείου ή στο εργαστήρι της Fabrique des mirage
  • Εκπαιδευτική και καλλιτεχνική υπεύθυνος : Χριστίνα Κόμη (βλ. Συνειμμένο βιογραφικό)
  • Μέθοδος, περιεχόμενο και στόχοι : Το εργαστήρι αυτό έχει ένα τριπλό στόχο : (α) την χρήση της ελληνικής γλώσσας με τρόπο δημιουργικό, στα πλαίσια διαλόγων, φαντασίας, προσωπικής γραφής (β) την σωματική έκφραση την κίνηση και την εκμάθηση βασικών κανόνων του σκηνικού παιγνίου (γ) την επαφή των παιδιών με πολιτιστικά θέματα γύρω από τον ελληνισμό

Οι συναντήσεις θα εξελίσσονται σε 3 φάσεις :
(α) ζέσταμα
(β) θεατρικό παιχνίδι
(γ) δημιουργία γύρω από τις θεματικές ενότητες που έχουν επιλεγεί

Στη μέση της σαιζόν θα έχουμε ένα απόγευμα portes ouvertes για όσους ενδιαφέρονται να δουν πώς εργαζόμαστε και για να δείξουν τα παιδιά την πρόοδό τους. Στο τέλος της σαιζόν η ομάδα θα παρουσιάσει ένα έργο (αν κι εφόσον έχουν γίνει οι απαραίτητες παρουσίες).

Το αναλυτικό πρόγραμμα Σεπτεμβρίου – Δεκεμβρίου βρίσκεται παρακάτω. Για περισσότερες πληροφορίες και εγγραφές επικοινωνίστε στο 06 62 94 29 82  ή στην ηλεκτρονική διεύθυνση fabriquemirages@gmail.com (Χριστίνα Κόμη).

πρόγραμμα θεατρικού εργαστηρίου (1)