Πατριαρχική επίσκεψη

Αγαπητοί Ενορίτες, συμπατριώτες και φίλοι,

Όπως ίσως έχετε ήδη πληροφορηθεί, ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα μας επισκεφθεί ξανά φέτος, μεταξύ 18 και 21 Οκτωβρίου 2023.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής Του, αλλά και με την ευκαιρία της αναστήλωσης των τοιχογραφιών του πανέμορφου Ναού μας «Άγιος Σπυρίδων», θα πραγματοποιηθεί σύντομη τελετή στον ναό μας την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 στις 5 μ.μ. και θα προεξάρχει Ο Οικουμενικός μας Πατριάρχης.

Τονίζουμε το γεγονός ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης επισκέπτεται την περιοχή μας και την Ενορία μας για τέταρτη φορά. Αυτό είναι ΕΥΛΟΓΙΑ για εμάς. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο η συμμετοχή σας είναι ιδιαίτερα επιθυμητή.

Κατ’ αρχάς, καλείστε θερμά να συμμετάσχετε στην επίσημη υποδοχή του Οικουμενικού Πατριάρχη, που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 4:30 μ.μ. στον Άγιο Σπυρίδωνα.

Πάνω από όλα όμως πρέπει ΟΛΟΙ ανεξαιρέτως να συμμετέχουμε στη Θεία Λειτουργία που θα γίνει το Σάββατο 21 Οκτωβρίου στις 10:00 π.μ., στο Πριγκιπάτο του Μονακό, στο Chapelle de la Visitation-Rocher-Monaco όπου θα προεξαχθεί από τον Οικουμενικό Πατριάρχη. Καλείστε επίσης να παρακολουθήσετε τη Θεία Λειτουργία την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στον Άγιο Σπυρίδωνα-Νίκαιας, η οποία θα τελεστεί, με την κανονική άδεια και ευλογία του Μητροπολίτου μας Δημητρίου, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λήμνου και Αγίου Ευστρατίου κ. Ιερόθεο.

Η ένθερμη συμμετοχή του καθενός μας στην υποδοχή του Πατριάρχη θα είναι το ελάχιστο φόρο τιμής, καθήκοντος και ευγνωμοσύνης τόσο στο πρόσωπο του Πανοσιολογίου Οικουμενικού Πατριάρχη όσο και στο ίδρυμα που εκπροσωπεί.

Σας περιμένουμε λοιπόν ΟΛΟΥΣ την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου στον Άγιο Σπυρίδωνα, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023 στο Μονακό και την Κυριακή 22 Οκτωβρίου στον Άγιο Σπυρίδωνα-Νίκαια, για να τιμήσουμε τον «Άγιο Σπυρίδωνα», αλλά και να υποδεχτούμε μαζί τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΚΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ -18-21 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ.jpg